Airco Installatie Hidaard

Zoek je verkoeling en comfort in je woning? Een airco kopen in Hidaard zorgt voor een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Op dit portaal faciliteren we bruikbare info over de beste soorten toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook bekijk je adressen van plaatselijke monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in de woning installeren gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Hidaard

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Hidaard. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Hidaard voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check je razendsnel gecertificeerde vakmannen. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-hidaard-8737

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Hidaard (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een efficiënt klimaatsysteem maken. Bovendien kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Hidaard (gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Reahûs, Itens, Easterein, Iens, Kûbaard.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de interessantste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit diverse producten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Slaapkamer airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en het hoge stroomverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Hidaard: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Hidaard: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor serverruimte.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te installeren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Hidaard.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op een radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een fijne koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Hidaard zijn nogal verschillend. De totale kosten variëren per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Hidaard. De getoonde prijzen zijn exclusief periodiek onderhoud, vullen en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeBeschrijvingOnkosten
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1195 – €2020
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2185 – €2990
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1185 – €2205
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€445 – €800
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€155 – €690
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Hidaard.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten middels een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airco monteren door een goede installateur in Hidaard. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs wordt gebudgetteerd middels meerdere aspecten. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Als laatste krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van om en nabij de €75 tot €315 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een basis koelsysteem vraagt grofweg 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Hidaard. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert checkt o.a. condensor, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie