Airco Installatie Lytsewierrum

Op zoek naar geschikte airconditioning in de zomer? De juiste airco kopen in Lytsewierrum resulteert in een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Hier vind je bruikbare tips over de verschillende type oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook vind je gegevens van regionale monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een product waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Lytsewierrum

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Lytsewierrum. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Lytsewierrum voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref je probleemloos betrouwbare installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-lytsewierrum-8642

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Lytsewierrum (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montagepartners kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem maken. Ook zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Lytsewierrum (gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Rien, Wiuwert, Britswert, Boazum, Ysbrechtum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan een aantal verschillende systemen die kunnen worden geplaatst. In onderstaande tekst behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Stilste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: een hoog geluidsniveau en het toenemende energieverbruik. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Lytsewierrum: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Lytsewierrum: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezekan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Mobiele Airco.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te plaatsen, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Lytsewierrum.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een constante koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1125.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en winkels. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Lytsewierrum laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen wisselen per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst hieronder vind jij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Lytsewierrum. De tarieven zijn excl. het onderhouden van het systeem, vullen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijzen
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1160 – €1995
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2190 – €2910
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1125 – €2265
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€440 – €870
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €175 – €685
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Lytsewierrum.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s kennen 2 componenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kan men activeren aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een warm huis in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct de airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Lytsewierrum. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De all-in prijs wordt vastgesteld door vele bouwstenen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Ook belangrijk: het benodigde onderhoud. Bovendien heb je te dealen met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op €90 tot €255 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type systeem en rendement / koelvermogen. De modellen voor een hele woning vragen meer stroom dan eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem moet om en nabij de 1,40 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Lytsewierrum. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert checkt o.a. condensor, expansieventiel, compressor, verdamper.

Plaats een reactie