Airco Installatie Sint-Joris

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Sint-Joris draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier vind je nuttige info over de verschillende type apparaten in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook verstrekken wij gegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Sint-Joris

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Sint-Joris. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Sint-Joris voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind jij snel en simpel bekwame monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de type installaties.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-sint-joris-8620

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een gespecialiseerd installatiebedrijf in Sint-Joris (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame montage experts kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Tevens zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. In het onderstaande schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Sint-Joris (gemeente Nieuwpoort, provincie West Vlaanderen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Ramskapelle, Zarren, Werken, Handzame, Woumen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vergelijk de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten modellen die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor slaapkamer.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Eveneens is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Systeem is snel aangesloten, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Sint-Joris: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hoog rendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Sint-Joris: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Stilste airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Sint-Joris.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een merkbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1375.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere kantoren en scholen.

Goedkoopste airco maart 2023 incl. plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Sint-Joris variëren enorm. De tarieven zijn weer anders per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel verstrekken wij een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Sint-Joris. De tarieven zijn excl. onderhoud, vullen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortBeschrijvingOnkosten
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1185 – €1970
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2160 – €2955
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1125 – €2200
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€425 – €830
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€170 – €610
Schema met de kosten van aannemers airconditioning in Sint-Joris.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan men activeren a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een hete woning in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct een airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Sint-Joris. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door meerdere onderdelen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Bovendien zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je om en nabij de €75 tot €285 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van veel verkochte merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt circa 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Sint-Joris. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman kijkt bijv. naar koelvloeistof, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie