Airco Installatie Piaam

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een goed werkende airco kopen in Piaam levert een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij waardevolle tips en adviezen over de diverse soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Tevens verzamel je gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Piaam

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Piaam. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Piaam voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref je snel gecertificeerde monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-piaam-8756

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Piaam (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem aanbrengen. Voorts regelen ze het benodigde onderhoud. In onderstaand overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Piaam (gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Idsegahuizum, Makkum, Cornwerd, Kornwerderzand, Zurich.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met airconditioning realiseer je verkoeling thuis of op kantoor. Je hebt de keuze uit verscheidene uitvoeringen die je kunt kiezen. Hieronder check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Hoe werkt een airco?.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en je gebruikt vrij veel stroom. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Piaam: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model kent 2 units: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Piaam: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Wat kost een airco?.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Piaam.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Piaam variëren enorm. De kosten wisselen per soort airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de lijst hieronder lees je een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Piaam. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelOmschrijvingPrijzen
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1230 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2180 – €2980
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1175 – €2215
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €435 – €840
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€160 – €660
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Piaam.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste modellen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel een airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Piaam. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op een duurzamere manier een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten is gebaseerd op meerdere factoren. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van ongeveer €75 tot €265 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per systeem en rendement / koelvermogen. De professionele modellen gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem verbruikt zo’n 1,40 KW stroom per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik zelfstandig de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Piaam. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist controleert onder andere naar compressor, condensor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie