Airco Installatie Arum

Zoek je extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Arum zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina bieden wij waardevolle informatie over de diverse soorten systemen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook tref je gegevens van geschikte installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Arum

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Arum. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Arum voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze vergelijker check jij snel en simpel vakbekwame vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-arum-8822

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vaste airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Arum (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installatie experts kunnen overal een gedegen klimaatsysteem integreren. Verder kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Arum (gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Kimswerd, Skingen, Zweins, Schalsum, Peins.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vind de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, of op je werk. We kennen velerlei soorten units die kunnen worden geplaatst. Hieronder vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Vaste Airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Ook is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Arum: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem kent 2 units: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Arum: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco’s met verwarming.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Arum.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een aangename gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1250.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoren en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Arum zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen kunnen afwijken per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel check je een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Arum. De getoonde kosten zijn exclusief onderhoud, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductOmschrijvingInvestering
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1185 – €1965
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2175 – €2985
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1120 – €2215
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€355 – €845
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€230 – €615
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Arum.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is gemakkelijk te bedienen door middel van een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval de airconditioner monteren door een professionele installateur in Arum. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De all-in prijs wordt berekend a.d.h.v. een aantal factoren. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op een €70 tot €290 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gangbaar koelsysteem moet plusminus 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Arum. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist checkt o.a. koelvloeistof, compressor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie