Airco Installatie Ekehaar

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2024? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Ekehaar levert een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina bekijk je uitgebreide tips en info over de diverse type oplossingen en een handig keuzeadvies. Ook bieden wij adres- en contactgegevens van lokale monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen regel je al vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Ekehaar

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Ekehaar. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Ekehaar voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek jij razendsnel goede monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-ekehaar-9454

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Ekehaar (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige montage experts kunnen in elke woning / kantoor een uitstekend klimaatsysteem maken. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de vergelijker hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Ekehaar (gemeente Aa en Hunze, provincie Drenthe). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Eldersloo, Nijlande, Rolde, Nooitgedacht, Marwijksoord.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen velerlei soorten producten die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Ekehaar: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een hoog rendement, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Ekehaar: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Tijdelijk huren airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Ekehaar.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een prettige gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Ekehaar zijn nogal verschillend. De totale kosten kunnen afwijken per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het onderstaande overzicht check je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Ekehaar. De getoonde prijzen zijn excl. het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

TypeOmschrijvingTarieven
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1165 – €2050
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2155 – €2930
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1170 – €2220
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€420 – €895
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €180 – €630
Tabel met de tarieven van airconditioning in Ekehaar.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is te gebruiken door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een hete woning in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco monteren door een betrouwbare installateur in Ekehaar. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten is gebaseerd op velerlei posten. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de plaatsingskosten. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Tenslotte noemen we nog een grotere stroomvraag wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op plusminus €95 tot €270 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een compleet huis hebben meer stroom nodig dan de kleine modellen. De slimme airco’s van a-merken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem gebruikt grofweg 1,45 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik thuis het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Ekehaar. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar condensor, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie