Airco Installatie Rolde

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2024? Een goed werkende airco kopen in Rolde draagt bij aan een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina bieden wij waardevolle tips en informatie over de velerlei type systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens bieden wij contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Rolde

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Rolde. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Rolde voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij razendsnel ervaren vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de soorten systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-rolde-9451

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Rolde (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installateurs mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Bovendien staan ze open voor het benodigde onderhoud. In de bijgaande tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Rolde (gemeente Aa en Hunze, provincie Drenthe). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Nooitgedacht, Marwijksoord, Papenvoort, Amen, Vredenheim.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Doe een aanvraag bij de populairste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. We kennen diverse soorten units die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Alternatieven van een airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is het qua kosten een interessante investering. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Rolde: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Rolde: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Koeltechniek.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te installeren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Rolde.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een fijne koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1350.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Rolde laten een grote variatie zien. De totale kosten zijn weer anders per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In onderstaand overzicht tref je een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Rolde. De prijzen zijn excl. onderhoudsinterval, navullen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1190 – €1960
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2160 – €2910
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1165 – €2225
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€415 – €840
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€190 – €640
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Rolde.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s kennen 2 units: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een extreme heet huis in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel zo’n airconditioner monteren door een STEK installateur in Rolde. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen en verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende aspecten. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de installatiekosten. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Als laatste zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op ongeveer €90 tot €300 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan de kleine modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem benodigd ongeveer 1,35 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Rolde. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar compressor, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie