Airco Installatie Marwijksoord

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Marwijksoord draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Via onze adviseurs check je vakkundige tips en adviezen over de diverse soorten oplossingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook vind je contact- en adresgegevens van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Marwijksoord

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Marwijksoord. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Marwijksoord voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind je snel en simpel lokale montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-marwijksoord-9448

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Marwijksoord (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige installatiepartners kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem aanbrengen. Voorts zijn ze te bereiken voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Marwijksoord (gemeente Aa en Hunze, provincie Drenthe). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Papenvoort, Amen, Vredenheim, Grolloo, Schoonloo.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Check de beste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit diverse apparaten die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder bieden wij een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Wat is airco?.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het toenemende energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Marwijksoord: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge koelcapaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Marwijksoord: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Beste plek voor een airco.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te installeren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Marwijksoord.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een verwarming. Wordt vaak geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een merkbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1075.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Marwijksoord zijn nogal verschillend. De onkosten fluctueren sterk per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In de onderstaande tabel verstrekken wij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Marwijksoord. Deze prijsindicaties zijn excl. het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductToelichtingOnkosten
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1165 – €1980
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2160 – €2985
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1170 – €2205
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€350 – €850
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€215 – €640
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Marwijksoord.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit 2 delen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem kan men activeren door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner installeren door een goede installateur in Marwijksoord. Wonen, werken en slapen is dan weer een feestje. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De uiteindelijke prijs hangt af van meerdere bouwstenen. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Daarbij komt nog het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop heb je te dealen met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je ongeveer €85 tot €295 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde systemen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met de kleine modellen. De beste airco’s van a-merken als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt plusminus 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Marwijksoord. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als condensor, verdamper, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie