Airco Installatie Grolloo

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Grolloo kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Hier bieden wij uitgebreide info over de velerlei type oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens check je de gegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Grolloo

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Grolloo. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Grolloo voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina vind je probleemloos deskundige installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-grolloo-9444

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Grolloo (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende installateurs kunnen in elke woning / kantoor een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In de bijgaande tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Grolloo (gemeente Aa en Hunze, provincie Drenthe). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Schoonloo, Elp, Orvelte, Witteveen, Garminge.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Check de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een woning of kantoorpand. We onderscheiden velerlei soorten systemen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco installatiebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Grolloo: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Grolloo: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezekan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Hoe werkt een airco?.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te monteren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Grolloo.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een aangename gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grotere kantoren en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, extreem stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn winkels en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Grolloo zijn heel divers. De aanschafprijzen kunnen afwijken per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel hieronder lees je de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Grolloo. Deze tariefindicaties zijn exclusief onderhoud, navullen en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeToelichtingInvestering
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1215 – €2025
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2210 – €2970
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1145 – €2280
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €400 – €820
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €210 – €695
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Grolloo.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit 2 delen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel een airconditioner installeren door een professionele installateur in Grolloo. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet speciaal meer. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs wordt bepaald door diverse posten. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Daarbij heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van ongeveer €70 tot €270 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per systeem en koelvermogen. De modellen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met instap-modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt rond de 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse een inspectie in te plannen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Grolloo. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist checkt o.a. condensor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie