Airco Installatie Lissewege

Op zoek naar geschikte airconditioning in de zomer? Een airco kopen in Lissewege draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Hier bekijk je nuttige tips en informatie over de verschillende soorten toepassingen in België en bieden wij een handige keuzegids. Verder verzamel je gegevens van erkende specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Lissewege

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel Vlamingen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Lissewege. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Lissewege voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk jij binnen no-time ervaren installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-lissewege-8380

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Lissewege (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele montagepartners kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Tevens zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de bijgaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Lissewege (gemeente Brugge, provincie West Vlaanderen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Dudzele, Nieuwmunster, Meetkerke, Houtave, Uitkerke.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Check de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende producten die je kunt kiezen. Hieronder bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Vullen van de airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is het qua kosten een interessante investering. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Lissewege: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Lissewege: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezekan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Airco zonder buitenunit.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Lissewege.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een constante gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco juli 2024 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Lissewege variëren enorm. De totale kosten variëren per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. Als er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het volgende schema check jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Lissewege. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, reinigen en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeOmschrijvingInvestering
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1200 – €1965
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2170 – €2995
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1150 – €2245
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €415 – €810
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €160 – €605
Lijst met de tarieven van aannemers airconditioning in Lissewege.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten middels een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner installeren door een professionele installateur in Lissewege. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een huis kunnen verwarmen of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik en daarbij een hogere energierekening. Dit schatten we op om en nabij de €95 tot €280 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco is anders per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als De’Longhi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt bij benadering 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Lissewege. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur kijkt o.a. naar condensor, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie