Airco Installatie Steenbergen

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? De juiste airco kopen in Steenbergen biedt een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina verstrekken wij vakkundige tips en adviezen over de diverse type modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook lees je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Steenbergen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Steenbergen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Steenbergen voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk je snel erkende vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-steenbergen-4651

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakbekwaam installatiebedrijf in Steenbergen (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige monteurs kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem samenstellen. Bovendien kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind jij showrooms en airco monteurs in Steenbergen (gemeente Steenbergen, provincie Noord-Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Woensdrecht, Bergen op Zoom, Hulst, Terneuzen, Sluis.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Goossens Warmte- en KoeltechniekHogebergdreef 594645EZPutte
Ruissen Installatie- en Koeltechniek BVMolenbosstraat 114641SHOssendrecht
NK Installatietechniek BVVeilingdreef 114614RXBergen op Zoom
Opsomming met airco montagebedrijven Steenbergen vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit diverse soorten apparaten die mogelijk interessant zijn. Bijgaand bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Alternatieven van een airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Steenbergen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Steenbergen: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Airco Offertes.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Steenbergen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1575.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Steenbergen kunnen flink uiteen lopen. De kosten verschillen per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden wij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Steenbergen. De prijzen houden geen rekening met onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeToelichtingTarieven
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1175 – €2005
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2135 – €2950
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1180 – €2285
Mobiele airco’sEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €375 – €805
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€220 – €675
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Steenbergen.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner is aan te zetten via een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een heet appartement in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan snel zo’n airco plaatsen door een vakkundige installateur in Steenbergen. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een duurzamere manier een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. een aantal onderdelen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Denk dan aan een €75 tot €295 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco is anders per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele systemen vragen meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Panasonic hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt bij benadering 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen via een deskundig koudetechniek / airco specialist Steenbergen. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt bijv. naar koelvloeistof, compressor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie