Airco Installatie Munnekeburen

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Munnekeburen kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker check je vakkundige info over de verscheidene soorten producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast bieden wij de gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat je hele woning kan koelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Munnekeburen

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Munnekeburen. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Munnekeburen voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek jij snel goede installateurs. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-munnekeburen-8485

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Munnekeburen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installateurs mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem aanleggen. Tevens staan ze open voor onderhoud en service. In de tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Munnekeburen (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Langelille, Scherpenzeel, Spanga, Nijetrijne, Oldetrijne.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Check de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan velerlei soorten systemen die mogelijk interessant zijn. Hieronder lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Airco repareren.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Mede is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Munnekeburen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Munnekeburen: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Munnekeburen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een constante koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1475.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco juni 2024 met plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Munnekeburen liggen nogal uiteen. De kosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In deze tabel lees je een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Munnekeburen. De getoonde prijzen zijn zonder het onderhoud, vullen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductToelichtingOnkosten
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1235 – €2015
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2180 – €2935
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1120 – €2200
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€355 – €865
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€230 – €640
Lijst met de prijzen van airconditioning in Munnekeburen.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste modellen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kun je aan en uitzetten via een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een extreme heet huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval de airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Munnekeburen. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo op een efficiënte manier een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. vele posten. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de installatiekosten. Vergeet niet een onderhoudscontract. Daarbij moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €70 tot €300 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco varieert per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware modellen hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt zo’n 1,45 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Munnekeburen. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman kijkt bijv. naar verdamper, expansieventiel, condensor, compressor.

Plaats een reactie