Airco Installatie Scherpenzeel

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Scherpenzeel draagt bij aan een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs check je nuttige tips en adviezen over de diverse type oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook check je gegevens van – in de buurt actieve – installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Scherpenzeel

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Scherpenzeel. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Scherpenzeel voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref jij snel & eenvoudig ervaren monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-scherpenzeel-8483

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Scherpenzeel (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montage experts kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Verder zorgen zij voor onderhoud en service. In het bijgaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Scherpenzeel (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Spanga, Nijetrijne, Oldetrijne, Sonnega, Oldeholtwolde.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Dalmolen Horeca- en grootkeukentechniekTinweg 28471XKWolvega
Wtw. Filters.nl BVSchoterlandseweg 98454KAMildam
Coolserve BVBusinesspark Friesland-W 358447SLHeerenveen
Adresgegevens van airco montagebedrijven Scherpenzeel vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Je kunt kiezen uit allerlei apparaten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco montagebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Tevens is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Scherpenzeel: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat heeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Scherpenzeel: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Hoe werkt airco?.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te plaatsen, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Scherpenzeel.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van een radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1325.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Scherpenzeel laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen verschillen per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In de bijgaande tabel bieden wij een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen incl. montage bij een airco bedrijf in Scherpenzeel. Deze kostenindicaties zijn exclusief onderhoudsinterval, reinigen en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingPrijzen
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1235 – €2020
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2195 – €2975
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1140 – €2270
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€450 – €895
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€170 – €625
Schema met de kosten van airconditioning in Scherpenzeel.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco kan men activeren door middel van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Scherpenzeel. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels meerdere onderdelen. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Daarnaast een onderhoudscontract. Bovendien zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met gemiddelde €95 tot €310 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco varieert per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De professionele systemen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als LG hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een standaard koelsysteem vraagt circa 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Scherpenzeel. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, condensor, compressor, verdamper.

Plaats een reactie