Airco Installatie Spanga

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Spanga levert een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier faciliteren we handige tips en informatie over de beste soorten toepassingen en een handig keuzeadvies. Tevens lees je contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Spanga

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer Nederlanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Spanga. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Spanga voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website check je snel & eenvoudig de beste montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-spanga-8482

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Spanga (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde montage experts kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem inregelen. Voorts zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Spanga (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Nijetrijne, Oldetrijne, Sonnega, Oldeholtwolde, Ter Idzard.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Dalmolen Horeca- en grootkeukentechniekTinweg 28471XKWolvega
Wtw. Filters.nl BVSchoterlandseweg 98454KAMildam
Coolserve BVBusinesspark Friesland-W 358447SLHeerenveen
Schema met airco montagebedrijven Spanga vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Ontvang offertes van de populairste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden velerlei soorten producten die men kan installeren. Hieronder kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco bijvullen.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en de toenemende energierekening. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Spanga: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Spanga: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Wat is airco?.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Spanga.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een prettige koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Spanga zijn nogal verschillend. De prijzen wisselen per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het volgende schema vind je een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Spanga. De getoonde tarieven houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, reinigen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortOmschrijvingPrijzen
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1225 – €1960
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2150 – €2965
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1125 – €2230
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€415 – €840
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€240 – €600
Schema met de tarieven van airconditioning in Spanga.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kun je aan en uitzetten middels een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval een airco installeren door een professionele installateur in Spanga. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door meerdere onderdelen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de plaatsing. Daarnaast het standaard onderhoud. Daarbij heb je te maken met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met gemiddelde €75 tot €285 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor een hele woning hebben meer stroom nodig vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van de bekende merken als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt om en nabij de 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Spanga. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De specialist checkt o.a. condensor, compressor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie