Airco Installatie Jannum

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Jannum kan enorm helpen voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl bieden wij belangrijke tips en adviezen over de diverse soorten toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Mede lees je de gegevens van regionale montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Jannum

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Jannum. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Jannum voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Op deze pagina tref je zonder gedoe gespecialiseerde vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-jannum-9107

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Jannum (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende installatiepartners kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem samenstellen. Voorts staan ze open voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst hieronder tref jij showrooms en airco monteurs in Jannum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Sibrandahûs, Rinsumageast, Damwâld, Dokkum, Wyns.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. We onderscheiden meerdere uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Aankooptips.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Tevens is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Jannum: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model bestaat uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Jannum: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezebespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Voordeligste airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te monteren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Jannum.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een constante koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1100.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Jannum zijn nogal verschillend. De kosten kunnen afwijken per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In het bijgaande overzicht geven we een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Jannum. De prijzen zijn exclusief jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ModelToelichtingPrijsindicatie
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1185 – €1980
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2200 – €3000
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1110 – €2270
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €385 – €830
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €160 – €685
Tabel met de tarieven van airconditioning in Jannum.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee units: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco kun je aan en uitzetten aan de hand van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner monteren door een goede installateur in Jannum. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs is gebaseerd op velerlei onderdelen. Natuurlijk het advies, de airco en de kosten van de installatie. Vergeet niet het standaard onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met een grotere stroomvraag en daarbij een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met ongeveer €70 tot €280 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type opstelling en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De geavanceerde modellen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van a-merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude modellen. Een doorsnee koelsysteem moet om en nabij de 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Jannum. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De installateur checkt o.a. koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie