Airco Installatie Damwâld

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een airco kopen in Damwâld resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs verstrekken wij praktische tips over de verscheidene soorten oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Bovendien bekijk je contactgegevens van lokale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast model in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Damwâld

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Damwâld. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Damwâld voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind je eenvoudig bekwame montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welk type airco kies ik?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-damwald-9104

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Damwâld (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige installatie experts kunnen overal een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Voorts kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Damwâld (gemeente Dantumadiel, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Dokkum, Wyns, Wytgaard, Wirdum, Swichum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Kom in contact met de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling thuis of op kantoor. Er bestaan velerlei soorten apparaten die geschikt kunnen zijn. Hierna kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Warmtepompen.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Ook is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Damwâld: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Damwâld: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco bestellen.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Damwâld.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een aangename koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1200.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in kantoren en hotels.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Damwâld kunnen flink uiteen lopen. De onkosten zijn weer anders per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het volgende schema geven we een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Damwâld. De prijzen zijn zonder het onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeToelichtingKosten
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1185 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2145 – €2990
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1130 – €2275
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€430 – €880
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€250 – €700
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Damwâld.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan men activeren a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie een airconditioner monteren door een STEK installateur in Damwâld. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Daarnaast het standaard onderhoud. Als laatste krijg je te maken met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een hogere energierekening. Ga maar uit van plusminus €70 tot €295 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor grote ruimtes vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van marktleiders als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt circa 1,50 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Damwâld. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert controleert onder andere naar compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie