Airco Installatie Oldeholtwolde

Wil je het graag koel houden in je woning? Een airco kopen in Oldeholtwolde draagt bij aan een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal lees je waardevolle tips en adviezen over de diverse type systemen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens check je adres- en contactgegevens van lokale installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Oldeholtwolde

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Oldeholtwolde. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Oldeholtwolde voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk jij snel erkende vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-oldeholtwolde-8477

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Oldeholtwolde (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem aanleggen. Verder zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In de tabel hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Oldeholtwolde (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Ter Idzard, Nijeholtpade, Oldeholtpade, Wolvega, Nieuwebrug.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Dalmolen Horeca- en grootkeukentechniekTinweg 28471XKWolvega
Wtw. Filters.nl BVSchoterlandseweg 98454KAMildam
Coolserve BVBusinesspark Friesland-W 358447SLHeerenveen
Gegevens van airco montagebedrijven Oldeholtwolde vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een appartement / huis of werkomgeving. Er zijn veel verschillende soorten systemen die men kan installeren. Hieronder bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Airco’s voor computerruimte.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: veel “lawaai” en de toenemende energierekening. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Oldeholtwolde: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Oldeholtwolde: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Airco installatiebedrijven.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Oldeholtwolde.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een fijne gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1350.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoren en scholen.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Oldeholtwolde laten een grote variatie zien. De onkosten variëren per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In onderstaand overzicht vind jij een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Oldeholtwolde. Deze tariefindicaties zijn exclusief onderhoudsinterval, reinigingskosten en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortOmschrijvingKosten
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1160 – €1960
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2130 – €2970
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1120 – €2260
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €390 – €830
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€155 – €695
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Oldeholtwolde.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem is aan te zetten door middel van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airco monteren door een goede installateur in Oldeholtwolde. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs hangt af van een aantal onderdelen. Ten eerste het advies, de airco en de kosten van de installatie. Verder heb je te maken met een onderhoudscontract. Ook noemen we nog een hoger stroomverbruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op plusminus €80 tot €250 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per systeem en koelvermogen. De geavanceerde modellen hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem benodigd grofweg 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een inspectie in te plannen bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Oldeholtwolde. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De expert checkt o.a. expansieventiel, koelvloeistof, condensor, compressor.

Plaats een reactie