Airco Installatie Oldetrijne

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Oldetrijne resulteert in een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker faciliteren we bruikbare tips over de meest gebruikte soorten oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens faciliteren we gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in een pand plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Oldetrijne

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Oldetrijne. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Oldetrijne voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk je zonder gedoe gespecialiseerde montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Check de diverse mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-oldetrijne-8479

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakkundig installatiebedrijf in Oldetrijne (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installateurs mogen in alle ruimtes een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Daarnaast kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In de tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Oldetrijne (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Sonnega, Oldeholtwolde, Ter Idzard, Nijeholtpade, Oldeholtpade.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Dalmolen Horeca- en grootkeukentechniekTinweg 28471XKWolvega
Wtw. Filters.nl BVSchoterlandseweg 98454KAMildam
Coolserve BVBusinesspark Friesland-W 358447SLHeerenveen
Contactgegevens van airco montagebedrijven Oldetrijne vergelijken

Je huis verkoelen?

Doe een aanvraag bij de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn diverse systemen die mogelijk interessant zijn. In het volgende overzicht vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco montage.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en het toenemende energieverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Oldetrijne: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Oldetrijne: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco reparatie.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Oldetrijne.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een merkbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Perfect voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in winkels en restaurants.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. plaasen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Oldetrijne zijn heel divers. De onkosten verschillen per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het volgende schema check jij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Oldetrijne. De getoonde kosten houden geen rekening met onderhoud, navullen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortToelichtingOnkosten
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1175 – €1960
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2170 – €2975
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1135 – €2295
Mobiele airco’sVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€355 – €835
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€215 – €675
Lijst met de geschatte tarieven van airconditioning in Oldetrijne.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste airco’s bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kun je aan en uitzetten aan de hand van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een heet huis in juni tot september en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco installeren door een vakkundige installateur in Oldetrijne. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. meerdere posten. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de plaatsingskosten. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Daarbij zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je €90 tot €290 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als LG zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt ongeveer 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Oldetrijne. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De specialist kijkt o.a. naar koelvloeistof, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie