Airco Installatie Langelille

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Langelille kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal lees je bruikbare tips en informatie over de verschillende soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder bekijk je adres- en contactgegevens van geschikte monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in een pand plaatsen is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Langelille

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Langelille. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Langelille voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal zoek je binnen no-time geschikte vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-langelille-8484

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Langelille (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montage experts mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem inregelen. Daarnaast zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In het schema hierna bekijk je showrooms en airco monteurs in Langelille (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Scherpenzeel, Spanga, Nijetrijne, Oldetrijne, Sonnega.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, of op je werk. Er bestaan allerlei units die men kan installeren. In de volgende paragraaf lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Airco schoonmaken.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzo is het een voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidshinder en het toenemende energieverbruik. Verder moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Langelille: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Langelille: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Alternatieven van een airco.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1225. Een goedkoop airco systeem in Langelille.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een beheersbare koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Perfect voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco februari 2024 met plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Langelille lopen zeer uiteen. De kosten variëren per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. Hieronder in de tabel check jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Langelille. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, vullen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductBeschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1155 – €2000
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2155 – €2940
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1205 – €2240
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€365 – €890
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€160 – €665
Lijst met de geschatte tarieven van airconditioning in Langelille.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste modellen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airco monteren door een goede installateur in Langelille. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een woning kunnen verwarmen en koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. vele factoren. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Daarbij zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Houd rekening met plusminus €75 tot €265 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt plusminus 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Langelille. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar expansieventiel, compressor, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie