Airco Installatie Hoboken

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Hoboken levert een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs bekijk je praktische tips en informatie over de beste soorten oplossingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast check je gegevens van lokale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in de woning plaatsen kan al vanaf €1.275,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Hoboken

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Hoboken. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Hoboken voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk jij binnen no-time gespecialiseerde monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-hoboken-2660

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Hoboken (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem integreren. Bovendien zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Hoboken (gemeente Antwerpen, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Wilrijk, Berchem, Gestel, Beerzel, Kessel.

FirmaAdresPostcodePlaats
Electro & Airco GPIjskelderstraat 882660Hoboken
Lenaerts & CoPastoor Moonslaan 322650Edegem
Alfa-ThermoZilverbeeklaan 222640Mortsel
Adresgegevens van airco montagebedrijven Hoboken vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Doe een aanvraag bij de populairste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen veel verschillende soorten apparaten waar je uit kunt kiezen. Hierna tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco reparatie.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Verder moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Hoboken: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem kent 2 units: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een hoog rendement, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Hoboken: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Inbouw airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Hoboken.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een prettige gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco oktober 2021 met installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Hoboken laten een grote variatie zien. De tarieven wisselen per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het onderstaande schema vind jij een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Hoboken. Deze prijsindicaties zijn excl. onderhoud, reinigen en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1210 – €2020
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2220 – €2910
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1105 – €2230
Mobiele airco’sVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€425 – €805
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €210 – €605
Overzicht met de prijzen van aannemers airconditioning in Hoboken.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is aan te zetten middels een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een heet huis in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval zo’n airconditioner monteren door een erkende installateur in Hoboken. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen koelen en verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten wordt gebudgetteerd middels meerdere posten. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Verder heb je te maken met een stijgend energieverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op een €85 tot €285 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type opstelling en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van a-merken als Carrier werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem verbruikt plusminus 1,55 KW stroom per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Hoboken. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist controleert onder andere naar expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie