Airco Installatie Burst

Wil je het graag koel houden in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Burst levert een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Hier tref je bruikbare tips en informatie over de velerlei soorten systemen in België en een handig keuzeadvies. Eveneens bekijk je adressen van geschikte specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Burst

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Burst. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Burst voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je snel en simpel gecertificeerde vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-burst-9420

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Burst (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele installatiepartners kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem integreren. Voorts regelen ze groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Burst (gemeente Erpe-Mere, provincie Oost Vlaanderen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Bambrugge, Aaigem, Outer, Aspelare, Neigem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Check de beste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan diverse systemen die mogelijk interessant zijn. In het volgende overzicht bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Aankooptips.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Burst: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Burst: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Airco repareren.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te monteren, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Burst.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een merkbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1200.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco maart 2023 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Burst zijn nogal verschillend. De tarieven wisselen per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In deze tabel verstrekken we een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Burst. De tarieven zijn zonder het onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelOmschrijvingTarieven
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1195 – €1980
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2160 – €2960
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1185 – €2225
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €390 – €835
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€230 – €685
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Burst.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner is aan te zetten via een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een erg hete woning in juni tot september en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie de airconditioner monteren door een erkende installateur in Burst. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de montage. Daarbij komt nog het standaard onderhoud. Bovendien heb je te maken met een stijgend energieverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €70 tot €255 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco verschilt per type systeem en rendement / koelvermogen. De grote multi-split modellen hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van populaire merken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gangbaar koelsysteem vraagt rond de 1,35 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Burst. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman inspecteert o.a. compressor, koelvloeistof, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie