Airco Installatie Niftrik

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een airco kopen in Niftrik zorgt voor een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker bekijk je handige tips over de velerlei type systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook bieden wij adressen van plaatselijke specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat je hele woning kan koelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Niftrik

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Niftrik. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Niftrik voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via deze website zoek jij probleemloos populaire installateurs. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-niftrik-6606

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een bekwaam installatiebedrijf in Niftrik (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Voorts zijn ze te bereiken voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het onderstaande overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Niftrik (gemeente Wijchen, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Ven-Zelderheide, Heijen, Milsbeek, Ottersum, Middelaar.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit velerlei soorten modellen die kunnen worden geplaatst. Hierna behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor slaapkamer.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid en het hoge energieverbruik. Verder is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Niftrik: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem kent 2 units: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Niftrik: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Niftrik.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een aangename koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1150.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en winkels. Het is amper zichtbaar, heel stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Niftrik zijn heel divers. De aanschafprijzen wisselen per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel check jij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Niftrik. De prijzen zijn exclusief het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1160 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2205 – €2985
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1105 – €2290
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €450 – €800
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €200 – €660
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Niftrik.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een warm huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Laat dan snel de airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Niftrik. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere onderdelen. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de plaatsing. Daarnaast het benodigde onderhoud. Daarbij krijg je te maken met een grotere stroomvraag wat resulteert in een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €80 tot €280 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van de bekende merken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem benodigd zo’n 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Niftrik. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur kijkt naar onderdelen als condensor, compressor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie