Airco Installatie Oude-Tonge

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2024? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Oude-Tonge biedt een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier lees je nuttige informatie over de meest gebruikte soorten toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien bekijk je de gegevens van regionale installatiebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Oude-Tonge

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Oude-Tonge. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Oude-Tonge voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind je snel de beste montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-oude-tonge-3258

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in Oude-Tonge (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In het onderstaande schema vind jij showrooms en airco monteurs in Oude-Tonge (gemeente Goeree-Overflakkee, provincie Zuid-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Ooltgensplaat, Achthuizen, Ouddorp, Goedereede, Stellendam.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Check de beste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten modellen die men kan installeren. In het gedeelte hieronder lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Prijzen van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Oude-Tonge: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeemkent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Oude-Tonge: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoog rendement.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Luchtbehandeling.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te installeren, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Oude-Tonge.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Het lijkt een beetje op een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een prettige koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1300.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Oude-Tonge variëren enorm. De tarieven verschillen per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst geven we de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Oude-Tonge. De kosten houden geen rekening met onderhoudsinterval, navullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeOmschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1250 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2160 – €2960
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1120 – €2250
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€400 – €840
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €185 – €600
Tabel met de prijzen van airconditioning in Oude-Tonge.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s bestaan uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen via de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Oude-Tonge. Slapen, wonen en werken is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs wordt bepaald door velerlei aspecten. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de installatie. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een hogere energierekening. Denk dan aan plusminus €75 tot €315 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per soort installatie en rendement / koelvermogen. De zware systemen verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd plusminus 1,60 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Oude-Tonge. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als expansieventiel, koelvloeistof, condensor, verdamper.

Plaats een reactie