Airco Installatie Driehuizen

Op zoek naar extra afkoeling in de zomer? De juiste airco kopen in Driehuizen levert een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs bieden wij nuttige tips en info over de diverse soorten modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens bieden wij adressen van erkende installatiebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in huis installeren gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Driehuizen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Driehuizen. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Driehuizen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via deze website tref je zonder gedoe ervaren vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-driehuizen-1847

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Driehuizen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige montage experts kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In het bijgaande overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Driehuizen (gemeente Alkmaar, provincie Noord-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Zuidschermer, Grootschermer, Oterleek, Stompetoren, Sint Pancras.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vergelijk de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Er bestaan diverse soorten apparaten waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco’s vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Driehuizen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat kent 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een uitstekend koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Driehuizen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Stilste airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Driehuizen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een constante koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1125.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaasen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Driehuizen kunnen flink uiteen lopen. De prijzen zijn weer anders per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. Hieronder in de tabel check je een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Driehuizen. Deze prijsindicaties zijn zonder jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1205 – €2005
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2145 – €2925
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1145 – €2230
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €395 – €820
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €240 – €685
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Driehuizen.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten kennen 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is aan te zetten middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm huis in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct zo’n airco monteren door een STEK installateur in Driehuizen. Wonen, werken en slapen is zo een stuk prettiger. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig bijna de standaard. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere onderdelen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de plaatsing. Vergeet niet het standaard onderhoud. Bovendien moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met ongeveer €70 tot €260 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen hebben meer stroom nodig vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van a-merken als Mitsubishi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt ruwweg 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Driehuizen. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman inspecteert o.a. verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie