Airco Installatie Fleringen

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Fleringen levert jou een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal verstrekken wij handige tips en informatie over de beste toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens verzamel je gegevens van erkende specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Fleringen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Fleringen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Fleringen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk je zonder gedoe betrouwbare vakmensen. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-fleringen-7666

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in huis? Laat dit doen door een gecertificeerd installatiebedrijf in Fleringen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem integreren. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In onderstaand overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Fleringen (gemeente Tubbergen, provincie Overijssel). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Albergen, Manderveen, Mander, Hezingen, Vasse.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de beste leveranciers uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten producten die je kunt toepassen. Hierna tref je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor slaapkamer.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: veel “lawaai” en het toenemende energieverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Fleringen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering kent 2 componenten: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het hele huis. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Fleringen: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te monteren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Fleringen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een beheersbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaasen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Fleringen kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten fluctueren sterk per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Fleringen. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeToelichtingInvestering
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1195 – €2035
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2200 – €2995
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1175 – €2265
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €445 – €850
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€215 – €650
Lijst met de prijzen van airconditioning in Fleringen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee units: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is aan te zetten aan de hand van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een warme woning in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner plaatsen door een goede installateur in Fleringen. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een woning kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De all-in prijs kan men berekenen met een aantal factoren. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. Bovendien moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Ga maar uit van een €80 tot €305 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per soort installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van de bekende merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een basis koelsysteem gebruikt rond de 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Fleringen. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt o.a. naar condensor, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie