Airco Installatie Gaanderen

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Gaanderen levert een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website bieden wij uitgebreide tips en adviezen over de meest gebruikte soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien bieden wij adressen van geschikte installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Gaanderen

Het Nederlandse klimaat wordt anders. In de zomer nemen de temperaturen toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Gaanderen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Gaanderen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind jij eenvoudig geschikte monteurs. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-gaanderen-7011

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Gaanderen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montage experts mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In de bijgaande tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Gaanderen (gemeente Doetinchem, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Hummelo, Laag-Keppel, Hoog-Keppel, Drempt, De Steeg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Vind de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit velerlei soorten systemen die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst bespreken we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Bekijk ook meer info over: Warmtepompen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Gaanderen: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Gaanderen: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco bestellen.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Gaanderen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een beheersbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1350.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote kantoorpanden en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoren en scholen.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Gaanderen variëren enorm. De kosten fluctueren sterk per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan in het geval je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het schema hierna verstrekken we een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Gaanderen. Deze tariefindicaties houden geen rekening met periodiek onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1215 – €2050
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2180 – €2955
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1170 – €2265
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€405 – €875
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €250 – €655
Lijst met de prijzen van airconditioning in Gaanderen.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen hebben 2 bestanddelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is te gebruiken aan de hand van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco plaatsen door een erkende installateur in Gaanderen. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
Het prijskaartje is gebaseerd op velerlei factoren. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Daarbij zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met om en nabij de €70 tot €265 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco is anders per soort installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele systemen vragen meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De beste airco’s van de bekende merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem rekent circa 1,35 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Gaanderen. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De monteur kijkt naar onderdelen als verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie