Airco Installatie De Steeg

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in De Steeg levert een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl tref je nuttige informatie over de verscheidene type toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast verstrekken wij gegevens van erkende specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast apparaat in een pand plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in De Steeg

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in De Steeg. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in De Steeg voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via deze website tref je probleemloos erkende monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-de-steeg-6994

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een erkend installatiebedrijf in De Steeg (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde monteurs mogen in alle ruimtes een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Bovendien staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgesloten overzicht tref je showrooms en airco monteurs in De Steeg (gemeente Rheden, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Lathum, Giesbeek, Angerlo, Tonden, Leuvenheim.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit diverse uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. Bijgaand vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Ventilatiesystemen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het een relatief goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco De Steeg: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco De Steeg: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Warmtepomp.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te installeren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in De Steeg.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een merkbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1275.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfstoepassingen en winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in De Steeg liggen nogal uiteen. De totale kosten kunnen afwijken per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel tref je een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in De Steeg. Deze tariefindicaties zijn zonder onderhoud, reinigingskosten en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeBeschrijvingTarieven
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1230 – €1975
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2130 – €2940
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1105 – €2300
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€400 – €890
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €225 – €600
Tabel met de prijzen van airconditioning in De Steeg.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat dan snel de airco monteren door een betrouwbare installateur in De Steeg. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een plek kunnen koelen of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De all-in prijs is gebaseerd op meerdere onderdelen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Ook belangrijk: het benodigde onderhoud. Ook heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je €95 tot €260 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco varieert per soort installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen de kleine modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem gebruikt circa 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een bekwaam koudetechniek / airco specialist De Steeg. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt naar onderdelen als expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie