Airco Installatie Katwoude

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Katwoude levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Op dit portaal tref je belangrijke tips over de diverse type systemen en een handig keuzeadvies. Ook check je adres- en contactgegevens van lokale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren kan al vanaf €1.275,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Katwoude

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Katwoude. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Katwoude voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk je razendsnel bekwame vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-katwoude-1145

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Katwoude (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame monteurs kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem integreren. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In deze tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Katwoude (gemeente Waterland, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Monnickendam, Edam, Volendam, Den Ilp, Schiphol-Rijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden een aantal verschillende modellen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Bekijk ook meer info over: Design airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en het toenemende energieverbruik. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Katwoude: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Katwoude: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Split airco’s.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te plaatsen, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Katwoude.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een fijne koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1450.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco maart 2023 inclusief plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Katwoude zijn nogal verschillend. De tarieven variëren per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In het onderstaande overzicht vind jij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Katwoude. De kosten zijn exclusief het onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeBeschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1230 – €1995
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2190 – €2960
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1105 – €2295
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €410 – €900
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€185 – €700
Tabel met de tarieven van airconditioning in Katwoude.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco is aan te zetten a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een hete woning in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Laat dan direct een airconditioner monteren door een professionele installateur in Katwoude. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. velerlei factoren. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de installatie. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Als laatste noemen we nog een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een duurder energiecontract. Houd rekening met ongeveer €75 tot €285 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per soort installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis vragen meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een basis koelsysteem verbruikt circa 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Katwoude. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, condensor.

Plaats een reactie