Airco Installatie Hendrieken

Wil jij een aangenaam en koel huis in je woning? De juiste airco kopen in Hendrieken draagt bij aan een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze website lees je handige tips en info over de diverse type modellen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder vind je gegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in huis installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Hendrieken

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer Vlamingen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Hendrieken. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Hendrieken voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via deze website tref jij binnen no-time gecertificeerde installateurs. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-hendrieken-3840

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Hendrieken (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem installeren. Bovendien regelen ze het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je showrooms en airco monteurs in Hendrieken (gemeente Borgloon, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Haren, Groot-Loon, Gotem, Gors-Opleeuw, Broekom.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn verscheidene apparaten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna bespreken we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Koelcapaciteit.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Hendrieken: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Hendrieken: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco schoonmaken.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Hendrieken.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een aangename gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, erg stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1575.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Hendrieken laten een grote variatie zien. De kosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de tabel tref jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Hendrieken. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, vullen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeOmschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1210 – €2045
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2185 – €2945
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1130 – €2230
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €390 – €820
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€155 – €685
Lijst met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Hendrieken.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel zo’n airconditioner monteren door een STEK installateur in Hendrieken. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs hangt af van verschillende factoren. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Vergeet niet een onderhoudscontract. Tevens moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je plusminus €70 tot €280 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig in vergelijking met de kleine modellen. De beste airco’s van a-merken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een normaal koelsysteem verbruikt om en nabij de 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om een jaarlijkse een inspectie in te plannen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Hendrieken. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur controleert onder andere naar expansieventiel, compressor, condensor, verdamper.

Plaats een reactie