Airco Installatie Zeewolde

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Zeewolde draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Op deze website verstrekken wij vakkundige tips en adviezen over de verschillende soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Ook bekijk je adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren kan al vanaf €1.375,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Zeewolde

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal Nederlanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Zeewolde. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Zeewolde voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij razendsnel betrouwbare installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-zeewolde-3894

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Zeewolde (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende montage experts kunnen overal een gedegen klimaatsysteem installeren. Voorts zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In de lijst hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Zeewolde (gemeente Zeewolde, provincie Flevoland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Putten, Nijkerk, Ermelo, Harderwijk, Leusden.

FirmaAdresPostcodePlaats
RTA AirconditioningWestergo 973891BWZeewolde
Locatherm BVTakeling 143891EHZeewolde
Noordpool Airconditioning b.v.Gaffel 4b3891KDZeewolde
Contactgegevens van airco montagebedrijven Zeewolde vergelijken

Extra koeling in huis?

Check de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. We kennen diverse uitvoeringen die je kunt toepassen. Hieronder lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco soorten.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Mede is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Zeewolde: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Zeewolde: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezetref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco voor kleine ruimte.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Zeewolde.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een prettige koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1225.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1325.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco november 2021 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Zeewolde zijn heel divers. De aanschafprijzen fluctueren sterk per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het bijgaande overzicht tref je een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Zeewolde. Deze tariefindicaties houden geen rekening met onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortOmschrijvingTarieven
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1150 – €1980
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2170 – €2955
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1110 – €2275
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €390 – €800
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€220 – €690
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Zeewolde.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen via een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie zo’n airco plaatsen door een professionele installateur in Zeewolde. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt bepaald door meerdere posten. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de installatie. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Ook zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag wat resulteert in een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €85 tot €275 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per soort installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor een hele woning vragen meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als LG hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gangbaar koelsysteem moet ongeveer 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Zeewolde. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar condensor, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie