Airco Installatie s-Heerenbroek

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in s-Heerenbroek kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal faciliteren we nuttige info over de meest gebruikte soorten producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien verzamel je gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in s-Heerenbroek

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in s-Heerenbroek. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in s-Heerenbroek voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website bekijk je snel & eenvoudig geschikte montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-s-heerenbroek-8275

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakbekwaam installatiebedrijf in s-Heerenbroek (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In onderstaand overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in s-Heerenbroek (gemeente Kampen, provincie Overijssel). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als IJsselmuiden, Wilsum, Biddinghuizen, Swifterbant, Marle.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vind de voordeligste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit meerdere units waar je uit kunt kiezen. In onderstaande tekst check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Kantoor airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco s-Heerenbroek: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco s-Heerenbroek: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoog rendement.
 • Geluidsarm de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Ontwerp van de airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Verkrijgbaar vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in s-Heerenbroek.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een aangename koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn winkels en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2024 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in s-Heerenbroek variëren enorm. De tarieven variëren per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel hieronder tref jij een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in s-Heerenbroek. De getoonde prijzen houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductBeschrijvingKosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1195 – €1955
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2205 – €2990
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1170 – €2295
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €445 – €865
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€165 – €650
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in s-Heerenbroek.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco kan men activeren door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een heet appartement in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel een airconditioner monteren door een goede installateur in s-Heerenbroek. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs wordt bepaald door velerlei bouwstenen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Tevens heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je een €95 tot €265 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per soort systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis vragen meer stroom dan eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van populaire merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem rekent bij benadering 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan je zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist s-Heerenbroek. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt bijv. naar compressor, expansieventiel, verdamper, condensor.

Plaats een reactie