Airco Installatie Blesdijke

Wil jij een aangenaam en koel huis in de zomer? Een airco kopen in Blesdijke levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Op deze pagina vind je waardevolle info over de verschillende soorten systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook verzamel je gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Blesdijke

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Blesdijke. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Blesdijke voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Op deze pagina zoek je snel en simpel vakbekwame montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-blesdijke-8398

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een deskundig installatiebedrijf in Blesdijke (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige montagepartners kunnen overal het juiste klimaatsysteem installeren. Bovendien staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het schema hierna vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Blesdijke (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals De Blesse, Peperga, Steggerda, De Hoeve, Vinkega.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Ontvang offertes van de interessantste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden een aantal verschillende uitvoeringen die je kunt toepassen. In de volgende paragraaf vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Vullen van de airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Blesdijke: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model heeft 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Blesdijke: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Wat is een airco?.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Blesdijke.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een merkbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1025.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco december 2023 incl. installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Blesdijke variëren enorm. De kosten wisselen per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In onderstaand overzicht lees je een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Blesdijke. De getoonde prijzen zijn exclusief periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelOmschrijvingOnkosten
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1165 – €2020
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2170 – €2970
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1200 – €2265
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €360 – €880
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€150 – €635
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Blesdijke.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten bestaan uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is te gebruiken middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie zo’n airco installeren door een vakkundige installateur in Blesdijke. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op een efficiënte manier een woning kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Tevens heb je te dealen met een grotere stroomvraag met als gevolg een duurder energiecontract. Denk dan aan gemiddelde €70 tot €275 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem vraagt zo’n 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Blesdijke. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De installateur inspecteert o.a. verdamper, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie