Airco Installatie Burdaard

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Burdaard draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze pagina faciliteren we vakkundige tips over de verscheidene soorten systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook faciliteren we gegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen en buiten deel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Burdaard

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Burdaard. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Burdaard voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je razendsnel de beste installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-burdaard-9112

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Burdaard (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Tevens zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande schema tref jij showrooms en airco monteurs in Burdaard (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals De Falom, Broeksterwâld, Jannum, Sibrandahûs, Rinsumageast.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Koeltechniek/Airconditioning Weidelco B.V.Alddijk 189044MNBeetgum
Bakker ProfessionalBitgumerdijk 349041CEBerlikum
Airco PlusCastorweg 428938BELeeuwarden
Contactgegevens van airco montagebedrijven Burdaard vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit meerdere uitvoeringen die je kunt kiezen. In het gedeelte hierna bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Burdaard: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Burdaard: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Stilste airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1275. Een goedkoop airco systeem in Burdaard.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200.

Plafond airco
Perfect voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1400.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en scholen.

Goedkoopste airco februari 2023 met plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Burdaard zijn heel divers. De prijzen variëren per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In onderstaand overzicht check jij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Burdaard. De getoonde prijzen zijn exclusief het onderhouden van het systeem, navullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

ProductToelichtingInvestering
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1210 – €2050
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2125 – €2985
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1190 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €385 – €850
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €235 – €680
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Burdaard.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco is te gebruiken a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een warm huis in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Burdaard. Thuiswerken, slapen en leven is dan veel fijner. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een efficiënte manier een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten is gebaseerd op vele onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Tenslotte zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een iets hogere energienota. Dit schatten we op €95 tot €275 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco verschilt per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties gebruiken veel meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De moderne airco’s van a-merken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt zo’n 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Burdaard. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt naar onderdelen als expansieventiel, verdamper, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie