Airco Installatie Opijnen

Wil je het graag koel houden in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Opijnen biedt een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op dit portaal faciliteren we concrete informatie over de velerlei type apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens vind je gegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.200,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Opijnen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Opijnen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Opijnen voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je razendsnel gespecialiseerde vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Achterhaald de soorten systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-opijnen-4184

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Opijnen (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Voorts zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In de vergelijker hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Opijnen (gemeente West Betuwe, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Neerijnen, Waardenburg, Tuil, Haaften, Hellouw.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit velerlei soorten uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. Bijgaand vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Kanaal Airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsproductie en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Opijnen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeembestaat uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Opijnen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Zolder airco’s.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1100. Een goedkoop airco systeem in Opijnen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van een radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een fijne koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1575.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2024 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Opijnen lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen variëren per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel vind je een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Opijnen. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, reinigen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

TypeToelichtingOnkosten
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1225 – €1990
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2200 – €2975
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1165 – €2225
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€350 – €875
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €250 – €675
Lijst met de tarieven van airconditioning in Opijnen.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten kennen 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is aan te zetten aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een warm huis in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval een airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Opijnen. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
Het prijskaartje wordt bepaald door velerlei aspecten. Natuurlijk het advies, de airco en de kosten van de installatie. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Daarbij heb je te maken met een hoger stroomverbruik en dus een hogere energierekening. Houd rekening met een €85 tot €290 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De zware systemen gebruiken veel meer stroom dan eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een basis koelsysteem vraagt bij benadering 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Opijnen. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist checkt o.a. compressor, expansieventiel, verdamper, condensor.

Plaats een reactie