Airco Installatie Gulpen-Wittem

Op zoek naar geschikte airconditioning in de zomer? De juiste airco kopen in Gulpen-Wittem draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Op dit portaal lees je praktische tips over de diverse type systemen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede verzamel je adressen van geschikte installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen kan al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Gulpen-Wittem

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Gulpen-Wittem. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Gulpen-Wittem voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Op deze pagina zoek jij razendsnel betrouwbare montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-gulpen-wittem-6271

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in Gulpen-Wittem (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Verder regelen ze onderhoud en service. In het overzicht hieronder vind je showrooms en airco monteurs in Gulpen-Wittem (gemeente Gulpen-Wittem, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Eijsden-Margraten, Meerssen, Maastricht, Beek, Stein.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Freddomatic BVKruisstraat 356227RTMaastricht
Airco Techniek MaastrichtElectronstraat 96227CNMaastricht
Duijzings Koeltechniek en AirconditioningVan Slijpestraat 1016225BLMaastricht
Tabel met airco montagebedrijven Gulpen-Wittem vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Kom in contact met de populairste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan velerlei soorten producten die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst kan je aan de slag met een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco aanbiedingen.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en het toenemende energieverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Gulpen-Wittem: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Gulpen-Wittem: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Airco voor kantoor.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Gulpen-Wittem.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1350.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2022 met monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Gulpen-Wittem liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen variëren per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel geven we een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Gulpen-Wittem. De prijzen zijn excl. onderhoudsinterval, reinigen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1240 – €1995
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2190 – €2925
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1105 – €2290
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €390 – €805
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €185 – €690
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Gulpen-Wittem.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan men activeren middels een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een warme woning in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco installeren door een STEK installateur in Gulpen-Wittem. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan zonder problemen. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Bovendien zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag en dus een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op €75 tot €310 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen instap-modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een basis koelsysteem verbruikt circa 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Gulpen-Wittem. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie