Airco Installatie Vijlen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Vijlen resulteert in een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Hier bieden wij goede informatie over de verschillende type systemen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens bieden wij gegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in de woning installeren gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Vijlen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Vijlen. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Vijlen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check jij zonder gedoe bekwame installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-vijlen-6294

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Vijlen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Bovendien dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Vijlen (gemeente Vaals, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Elkenrade, Eys, Wittem, Epen, Mechelen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Offertes van de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit allerlei systemen die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco schoonmaken.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Ook is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en het hoge energieverbruik. Tevens moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Vijlen: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Vijlen: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De verschillende opties bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Alternatieven van een airco.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Vijlen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een prettige gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1075.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1500.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Vijlen lopen zeer uiteen. De prijzen fluctueren sterk per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen essentieel. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In deze tabel vind jij een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Vijlen. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortToelichtingInvestering
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1245 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2220 – €2965
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1145 – €2240
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€355 – €815
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €230 – €635
Tabel met de kosten van airconditioning in Vijlen.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval zo’n airco monteren door een vakkundige installateur in Vijlen. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere posten. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de plaatsing. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Verder moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van €85 tot €265 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per soort installatie en koelvermogen. De zware systemen zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van a-merken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd rond de 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Vijlen. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist checkt o.a. compressor, koelvloeistof, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie