Airco Installatie Klemskerke

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Klemskerke draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal verzamel je nuttige tips over de beste soorten systemen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Ook bekijk je gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem in de woning installeren kan al vanaf €1.325,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Klemskerke

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer Vlamingen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Klemskerke. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Klemskerke voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via dit portaal check je snel gecertificeerde vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse type installaties.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-klemskerke-8420

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een professioneel installatiebedrijf in Klemskerke (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Tevens zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. Hieronder in de tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Klemskerke (gemeente De Haan, provincie West Vlaanderen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Zandvoorde, Stene, Zeebrugge, Lissewege, Dudzele.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de beste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten apparaten die je kunt toepassen. Hieronder behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Wat kost een airco?.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid en het hoge stroomverbruik. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Klemskerke: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Klemskerke: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Airco voor zolder.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Klemskerke.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op een verwarming. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een prettige koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1375.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote kantoorpanden en winkels. Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en onderwijs.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaatsen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Klemskerke zijn nogal verschillend. De onkosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In deze tabel geven wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Klemskerke. Deze kostenindicaties houden geen rekening met periodiek onderhoud, navullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeOmschrijvingTarieven
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1195 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2145 – €2945
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1170 – €2255
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€385 – €850
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €195 – €610
Schema met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Klemskerke.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen kennen 2 componenten: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is aan te zetten a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een erg heet huis in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Klemskerke. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten komt tot stand a.d.h.v. vele onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Ook belangrijk: het periodieke onderhoud. Tevens zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan gemiddelde €70 tot €295 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van populaire merken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een basis koelsysteem vraagt ruwweg 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Klemskerke. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist inspecteert o.a. verdamper, compressor, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie