Airco Installatie Groeningen

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Groeningen zorgt voor een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker verzamel je belangrijke info over de meest gebruikte soorten toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook check je adressen van erkende specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Groeningen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal Nederlanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Groeningen. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Groeningen voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij razendsnel ervaren installatiebedrijven. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-groeningen-5826

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Groeningen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montage experts kunnen overal een uitstekend klimaatsysteem installeren. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren en onderhoud. In het onderstaande schema zoek je showrooms en airco monteurs in Groeningen (gemeente Boxmeer, provincie Noord-Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Overloon, Holthees, Maashees, Vierlingsbeek, Smakt.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit allerlei producten die kunnen worden geplaatst. Hierna behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Stilste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid en het toenemende energieverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, profiteer direct.
 • Mobiele airco Groeningen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Groeningen: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Mobiele Airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Groeningen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een prettige gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en winkels. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Vaak gebruikt in sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 met monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Groeningen liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen variëren per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel check je een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Groeningen. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductToelichtingOnkosten
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1205 – €1980
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2150 – €2905
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1185 – €2295
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€435 – €805
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €165 – €650
Overzicht met de kosten van airconditioning in Groeningen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s kennen twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is aan te zetten middels een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel de airconditioner installeren door een goede installateur in Groeningen. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een plek kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs hangt af van velerlei factoren. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog het jaarlijkse onderhoud. Als laatste zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Ga maar uit van ongeveer €85 tot €275 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van marktleiders als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem moet circa 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik ook zelf het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Groeningen. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. compressor, verdamper, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie