Airco Installatie Vossem

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Vossem draagt bij aan een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal bekijk je goede info over de verscheidene soorten toepassingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast bekijk je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Vossem

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Vossem. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Vossem voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind je razendsnel de beste monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-vossem-3080

Monteurs en installateurs uit de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een vakbekwaam installatiebedrijf in Vossem (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem maken. Daarnaast regelen ze vacumeren en onderhoud. In de onderstaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Vossem (gemeente Tervuren, provincie Vlaams Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Duisburg, Meerbeek, Everberg, Erps-Kwerps, Leefdaal.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vind de beste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Er bestaan diverse soorten apparaten die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna bieden wij een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Vaste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Verder is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan komt er weer warme lucht de woning in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Vossem: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Vossem: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Klimaatbeheersing.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te installeren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Vossem.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een aangename koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco juni 2023 incl. monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Vossem lopen zeer uiteen. De prijzen fluctueren sterk per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen prijsbepalend. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de onderstaande tabel verstrekken wij een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Vossem. De kosten houden geen rekening met het onderhoud, vullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeBeschrijvingPrijsindicatie
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1210 – €1975
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2225 – €2930
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1120 – €2295
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €365 – €855
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €160 – €675
Lijst met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Vossem.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen middels de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct zo’n airco installeren door een STEK installateur in Vossem. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een plek kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Ook krijg je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan om en nabij de €85 tot €260 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco wisselt per soort installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem verbruikt grofweg 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Vossem. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert kijkt bijv. naar compressor, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie