Airco Installatie Gutshoven

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Gutshoven zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Hier verzamel je nuttige tips en informatie over de verscheidene soorten apparaten in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede vind je de gegevens van geschikte installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast systeem in de woning plaatsen gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Gutshoven

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Gutshoven. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Gutshoven voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij razendsnel goede montagebedrijven. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-gutshoven-3870

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een gespecialiseerd installatiebedrijf in Gutshoven (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele montage experts kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem samenstellen. Verder zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In het onderstaande overzicht tref je showrooms en airco monteurs in Gutshoven (gemeente Heers, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Bovelingen, Batsheers, Wijer, Kozen, Binderveld.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan een aantal verschillende units die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Wat is een airco?.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Gutshoven: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is ideaal voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Gutshoven: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Airco in het plafond.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Gutshoven.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een beheersbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1025.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juli 2024 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Gutshoven kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen zijn weer anders per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen prijsbepalend. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het volgende schema tref je een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Gutshoven. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1245 – €1990
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2140 – €2980
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1110 – €2270
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €390 – €865
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €245 – €600
Lijst met de kosten van aannemers airconditioning in Gutshoven.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kun je aan en uitzetten middels een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een heet huis in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Wacht dan niet langer en laat een airco installeren door een betrouwbare installateur in Gutshoven. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Als tweede heb je het periodieke onderhoud. Ook heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Dit schatten we op gemiddelde €80 tot €265 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van marktleiders als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een normaal koelsysteem verbruikt zo’n 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis de airco onderhouden? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Gutshoven. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar koelvloeistof, compressor, condensor, verdamper.

Plaats een reactie