Airco Installatie Batsheers

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Batsheers draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal verstrekken wij concrete tips en info over de velerlei soorten oplossingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien verstrekken wij adressen van lokale montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een product wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Batsheers

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Batsheers. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Batsheers voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je probleemloos geschikte installateurs. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-batsheers-3870

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Batsheers (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige monteurs kunnen in elke woning / kantoor een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Bovendien regelen ze het onderhoud en afvullen. In de tabel tref je showrooms en airco monteurs in Batsheers (gemeente Heers, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Wijer, Kozen, Binderveld, Voort, Rijkel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden allerlei apparaten die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder tref je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Bekijk ook meer info over: Airco repareren.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Tevens is dit de meest goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Batsheers: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Batsheers: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Airco inbouwen.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor winkels en horeca. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Batsheers.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een beheersbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1325.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1300.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Batsheers zijn nogal verschillend. De prijzen zijn weer anders per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Verder is het koelvermogen essentieel. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan in het geval je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de lijst hieronder check je de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Batsheers. De kosten houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, navullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortBeschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1175 – €1990
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2145 – €2905
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1160 – €2270
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €390 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€155 – €655
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Batsheers.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan men activeren door middel van een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een heet huis in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel de airconditioner monteren door een goede installateur in Batsheers. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen verwarmen en koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs hangt af van een aantal aspecten. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de plaatsing. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Daarbij noemen we nog meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan ongeveer €95 tot €280 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco is anders per soort installatie en rendement / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van a-merken als Hitachi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt circa 1,50 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Batsheers. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist inspecteert o.a. compressor, koelvloeistof, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie