Airco Installatie Heemserveen

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Heemserveen draagt bij aan extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op dit portaal check je praktische info over de verschillende soorten systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook verzamel je de gegevens van geschikte monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Heemserveen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Heemserveen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Heemserveen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via deze website zoek je zonder gedoe erkende vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-heemserveen-7796

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Heemserveen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatiepartners mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Bovendien kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In het onderstaande schema bekijk je showrooms en airco monteurs in Heemserveen (gemeente Hardenberg, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Diffelen, Rheeze, Hoogenweg, Venebrugge, Radewijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vind de interessantste experts uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen een aantal verschillende uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hierna check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco voor in huis.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzo is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en het hoge energieverbruik. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Heemserveen: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeemkent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Heemserveen: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezetref je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco voor kleine ruimte.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1275. Een goedkoop airco systeem in Heemserveen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een merkbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1275.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1325.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Heemserveen liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen kunnen afwijken per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is het koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel verstrekken we de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Heemserveen. De kosten zijn exclusief het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelOmschrijvingInvestering
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1245 – €2045
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2160 – €2955
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1180 – €2295
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€420 – €845
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €220 – €670
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Heemserveen.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee delen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is aan te zetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een erg heet huis in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval een airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Heemserveen. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een gebouw kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
Het prijskaartje hangt af van een aantal onderdelen. Je begint met het advies, de airco en de prijs van de montage. Daarnaast het benodigde onderhoud. Ook moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je gemiddelde €80 tot €290 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grotere installaties zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Panasonic zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd om en nabij de 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Heemserveen. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert checkt o.a. verdamper, condensor, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie