Airco Installatie Westerwolde

Op zoek naar extra afkoeling in je woning? Een airco kopen in Westerwolde levert een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker bekijk je vakkundige tips en info over de meest gebruikte soorten apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede bekijk je gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model in de woning plaatsen regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Westerwolde

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel Hollanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Westerwolde. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Westerwolde voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind jij snel en simpel betrouwbare installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-westerwolde-9698

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Westerwolde (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Bovendien dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. Hieronder in de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Westerwolde (gemeente Westerwolde, provincie Groningen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Oldambt, Pekela, Veendam, Midden-Groningen, Borger-Odoorn.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Check de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten apparaten die men kan installeren. In onderstaande tekst bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco soorten.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Verder is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Westerwolde: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Westerwolde: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor kleine ruimte.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Westerwolde.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een merkbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1475.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2024 met installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Westerwolde liggen nogal uiteen. De totale kosten verschillen per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In het bijgaande overzicht vind jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Westerwolde. Deze prijsindicaties zijn excl. jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1180 – €1990
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2165 – €2970
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1110 – €2255
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €385 – €885
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€175 – €635
Tabel met de tarieven van airconditioning in Westerwolde.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is gemakkelijk te bedienen via een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een hete woning in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel de airconditioner installeren door een erkende installateur in Westerwolde. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt vastgesteld door meerdere bouwstenen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op €95 tot €285 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco verschilt per soort installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele systemen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De moderne airco’s van a-merken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd grofweg 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Westerwolde. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt bijv. naar koelvloeistof, compressor, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie