Airco Installatie Westerbeek

Op zoek naar extra afkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Westerbeek draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze pagina bekijk je waardevolle tips over de velerlei soorten producten en een uitgebreid keuzeadvies. Mede verzamel je de gegevens van erkende monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in huis installeren kan al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Westerbeek

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Westerbeek. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Westerbeek voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina vind jij binnen no-time de beste installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-westerbeek-5843

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Westerbeek (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. Hieronder in de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Westerbeek (gemeente Sint Anthonis, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Oploo, Sambeek, Beugen, Vortum-Mullem, Groeningen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende producten die je kunt toepassen. Hieronder bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Verplaatsbare airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Ook is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en het toenemende energieverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Westerbeek: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Westerbeek: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezestaan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco zonder slang.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Westerbeek.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een beheersbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1325.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Westerbeek variëren enorm. De kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel geven we een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Westerbeek. De prijzen houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, navullen en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductToelichtingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1185 – €1960
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2160 – €2970
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1155 – €2235
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€425 – €845
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €180 – €635
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Westerbeek.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen via een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een heet appartement in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Westerbeek. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De all-in prijs wordt bepaald door velerlei onderdelen. Ten eerste het advies, de airco en de tarieven voor de montage. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. In aanvulling daarop heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op een €85 tot €290 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem gebruikt grofweg 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Westerbeek. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De monteur kijkt bijv. naar koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie