Airco Installatie Hallaar

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Hallaar draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina lees je vakkundige tips en info over de verscheidene soorten producten in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens bekijk je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een product wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast systeem bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Hallaar

Het Belgische klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Hallaar. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Hallaar voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk je razendsnel populaire installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-hallaar-2220

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Hallaar (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem integreren. Bovendien staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Hallaar (gemeente Heist-Op-Den-Berg, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Noorderwijk, Morkhoven, Ekeren, Merksem, Borgerhout.

NaamAdresPostcodePlaats
Stroeckx WimHollandstraat 48A2220Heist-Op-Den-Berg
DE MEUTTER PAULIndustriepark B 132220Heist-Op-Den-Berg
InvatralIndustriepark B 42220Heist-Op-Den-Berg
Tabel met airco montagebedrijven Hallaar vergelijken

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de populairste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. We onderscheiden meerdere modellen die men kan installeren. In het gedeelte hieronder lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Tijdelijk huren airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is het qua kosten een interessante investering. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: veel “lawaai” en het toenemende energieverbruik. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Systeem is snel aangesloten, profiteer direct.
 • Mobiele airco Hallaar: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Hallaar: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco’s voor restaurants.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Hallaar.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een constante koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grotere kantoren en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco oktober 2021 inclusief monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Hallaar zijn nogal verschillend. De totale kosten fluctueren sterk per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het bijgesloten overzicht tref jij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Hallaar. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, reinigingskosten en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingPrijzen
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1235 – €2015
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2200 – €2925
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1115 – €2300
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €365 – €865
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€150 – €630
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Hallaar.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een heet huis in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel zo’n airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Hallaar. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs wordt gebudgetteerd middels een aantal bouwstenen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de montagekosten. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Daarbij heb je te maken met een hoger stroomverbruik en dus een duurder energiecontract. Dit schatten we op ongeveer €90 tot €300 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en rendement / koelvermogen. De geavanceerde systemen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van marktleiders als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem moet zo’n 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Hallaar. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur inspecteert o.a. compressor, koelvloeistof, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie