Airco Installatie Huijbergen

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Huijbergen draagt bij aan extra verkoeling thuis of op kantoor. Op deze pagina verstrekken wij belangrijke tips en informatie over de verscheidene soorten oplossingen en een handig keuzeadvies. Daarnaast verzamel je contact- en adresgegevens van lokale montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in huis installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Huijbergen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Huijbergen. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Huijbergen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via deze website bekijk je razendsnel erkende installatiebedrijven. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-huijbergen-4635

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Huijbergen (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde installatie experts kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Verder dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de onderstaande tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Huijbergen (gemeente Woensdrecht, provincie Noord-Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Hoogerheide, Ossenisse, Walsoorden, Kloosterzande, Lamswaarde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Bekijk de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen verscheidene modellen waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hierna vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Airco’s vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is het een relatief goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: veel “lawaai” en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Huijbergen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model bestaat uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Huijbergen: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Stilste airco.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te installeren, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Huijbergen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een aangename gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco maart 2023 incl. plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Huijbergen kunnen flink uiteen lopen. De onkosten zijn weer anders per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Ook is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de onderstaande tabel check je een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Huijbergen. De tarieven houden geen rekening met onderhoud, navullen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingInvestering
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1215 – €2040
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2170 – €2940
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1130 – €2270
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €365 – €825
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€150 – €605
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Huijbergen.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een warm appartement in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Huijbergen. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels diverse onderdelen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog het jaarlijkse onderhoud. Daarbij heb je te maken met een grotere stroomvraag en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan een €75 tot €310 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per systeem en capaciteit / koelvermogen. De grotere installaties gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van a-merken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt grofweg 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Huijbergen. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert controleert onder andere naar expansieventiel, verdamper, compressor, condensor.

Plaats een reactie