Airco Installatie Beersel

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Beersel levert een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Op dit portaal check je nuttige tips en info over de diverse soorten toepassingen in België en een handig keuzeadvies. Mede tref je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast systeem in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Beersel

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Beersel. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Beersel voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk je snel & eenvoudig professionele monteurs. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-beersel-1650

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een deskundig installatiebedrijf in Beersel (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montage experts kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem inregelen. Voorts kun je ze benaderen voor het benodigde onderhoud. In het bijgesloten overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Beersel (gemeente Beersel, provincie Vlaams Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Sint-Genesius-Rode, Linkebeek, Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw, Galmaarden.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit verscheidene modellen die mogelijk interessant zijn. In het volgende overzicht check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Beersel: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant kent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Beersel: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Mobiele Airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1300. Een goedkoop airco systeem in Beersel.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een verwarming. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een constante koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1500.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Typische toepassingen zijn winkels en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Beersel lopen zeer uiteen. De tarieven wisselen per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het volgende schema tref jij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Beersel. De getoonde kosten zijn zonder het onderhoud, navullen en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelBeschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1195 – €1985
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2145 – €2940
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1195 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €400 – €880
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€220 – €645
Overzicht met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Beersel.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kan je eenvoudig bedienen via een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een warm appartement in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner monteren door een erkende installateur in Beersel. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De all-in prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Ook noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €95 tot €300 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per soort installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem verbruikt grofweg 1,40 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen via een deskundig koudetechniek / airco specialist Beersel. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar expansieventiel, condensor, verdamper, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie