Airco Installatie Adegem

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Adegem levert een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker verstrekken wij vakkundige tips en informatie over de verschillende soorten oplossingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens bieden wij adres- en contactgegevens van regionale monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Adegem

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Adegem. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Adegem voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind jij zonder gedoe betrouwbare vakmannen. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-adegem-9991

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een vakbekwaam installatiebedrijf in Adegem (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem samenstellen. Tevens staan ze open voor groot onderhoud en reparatie. In de bijgaande tabel vind je showrooms en airco monteurs in Adegem (gemeente Maldegem, provincie Oost Vlaanderen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Watervliet, Waterland-Oudeman, Sint-Jan-In-Eremo, Sint-Margriete, Lembeke.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vind de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn verscheidene systemen waar je uit kunt kiezen. Hieronder bieden wij een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Ventilatiesystemen.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzeer is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en het toenemende energieverbruik. Verder moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Adegem: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant kent 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte kan je plaatsen waar je wil. Belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Adegem: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco’s voor kleine ruimte.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Adegem.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een prettige koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1225.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1400.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Adegem variëren enorm. De prijzen variëren per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de lijst hieronder bieden wij een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Adegem. De kosten zijn exclusief onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemOmschrijvingOnkosten
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1205 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2190 – €3000
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1115 – €2225
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€405 – €835
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€155 – €625
Overzicht met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Adegem.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen 2 componenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten door middel van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een erg hete woning in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner monteren door een STEK installateur in Adegem. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die zo op een energiezuinige manier een ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten is gebaseerd op diverse factoren. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Ook zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €75 tot €260 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco is anders per systeem en koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een normaal koelsysteem verbruikt ruwweg 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Adegem. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman controleert onder andere naar condensor, koelvloeistof, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie