Airco Installatie Hantum

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Hantum draagt bij aan extra verkoeling in huis, of op je werk. Hier vind je belangrijke info over de beste soorten producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede vind je gegevens van erkende specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen en buiten deel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Hantum

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Hantum. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Hantum voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal vind jij binnen no-time bekwame monteurs. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-hantum-9147

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Hantum (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Bovendien kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de onderstaande tabel vind je showrooms en airco monteurs in Hantum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Hantumeruitburen, Ternaard, Hantumhuizen, Moddergat, Wierum.

NaamAdresPostcodePlaats
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
FHT Filter- & AfzuigtechniekNijbuorren 209145RLTernaard
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Contactgegevens van airco montagebedrijven Hantum vergelijken

Extra koeling in huis?

Vind de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit diverse soorten apparaten die je kunt kiezen. In onderstaande tekst bespreken we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco zoeken op gebruik.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het een relatief goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Hantum: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering kent 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Hantum: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Kantoor airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te installeren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Hantum.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op een radiator. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een beheersbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2023 met monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Hantum zijn heel divers. De onkosten wisselen per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan als je een mobiele aircooler aanschaft. In het onderstaande schema check jij een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Hantum. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductOmschrijvingOnkosten
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1155 – €2020
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2215 – €2950
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1145 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €365 – €855
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€165 – €680
Overzicht met de kosten van airconditioning in Hantum.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste systemen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan men activeren aan de hand van een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een hete woning in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval zo’n airco plaatsen door een professionele installateur in Hantum. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten wordt bepaald door een aantal bouwstenen. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de montage. Ook krijg je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je een €90 tot €265 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van marktleiders als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem benodigd bij benadering 1,55 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Hantum. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De vakman controleert onder andere naar compressor, verdamper, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie