Airco Installatie Ternaard

Zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Ternaard draagt bij aan extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal bieden wij uitgebreide tips over de meest gebruikte soorten modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook verzamel je adressen van lokale installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Ternaard

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Ternaard. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Ternaard voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek jij snel deskundige installatiebedrijven. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-ternaard-9145

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Ternaard (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde monteurs kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem installeren. Bovendien staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Ternaard (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Hantumhuizen, Moddergat, Wierum, Niawier, Oosternijkerk.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
FHT Filter- & AfzuigtechniekNijbuorren 209145RLTernaard
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Schema met airco montagebedrijven Ternaard vergelijken

Extra koeling in huis?

Offertes van de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn verscheidene systemen die kunnen worden geplaatst. Hierna behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Plafond Airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Ook is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het toenemende energieverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, profiteer direct.
 • Mobiele airco Ternaard: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Ternaard: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Caravan airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te installeren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Ternaard.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een beheersbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Perfect voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1550.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2023 met monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Ternaard laten een grote variatie zien. De totale kosten variëren per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het overzicht hieronder bieden wij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Ternaard. De tarieven zijn exclusief het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortOmschrijvingOnkosten
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1240 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2195 – €2955
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1125 – €2200
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€350 – €875
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €155 – €645
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Ternaard.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is gemakkelijk te bedienen via een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval een airco installeren door een betrouwbare installateur in Ternaard. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs komt tot stand a.d.h.v. diverse onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de montage. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Tevens heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik en dus een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je plusminus €80 tot €250 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van populaire merken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem moet om en nabij de 1,35 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Ternaard. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt o.a. naar koelvloeistof, verdamper, compressor, condensor.

Plaats een reactie